Skip to main content

Deze week kwam ik toe bij een nieuwe klant en toen bleek dat de klok in mijn auto 3 min vóórloopt. 3 Minuten zomaar cadeau krijgen!

En let vooral op het woordgebruik “cadeau”. Zegt dat niet veel over hoe we denken over tijd?

 

Wat deed ik in die 3 min?

 

Rustig in- en uitademen, bericht beantwoorden, verwachte mail bekijken, iets op mijn To do-lijst zetten en dan rustig het gebouw observeren, o.a. de hospitality vraag ”welke eerste indruk krijg ik vanop de parking?”

Heel content ging ik naar binnen, na 3 super productieve minuten.

 

3 (!) minuten… Hierbij stel ik jullie de vragen:

  • Wat doen we dan met 24 uur ?
  • Hoe productief gaan we daar mee om?
  • En wat als we tijd meer als “cadeau” zouden beschouwen en die daardoor veel bewuster inzetten? Zouden we niet gericht productiever worden?

 

=> Zeker is dat we tijd verlummelen die – als we achteraf terugblikken- weinig voldoening geeft.

 

Hierbij komt opnieuw een onderdeel van ons Pivota-model in mij op:

 

Doe je als ondernemer:

  • de juiste dingen?
  • op de juiste manier?
  • op het juiste moment?

Boek een gratis afspraak in in mijn agenda, zodat we eens kunnen kennismaken. We zullen dan samen bekijken hoe de vork in jouw bedrijf momenteel aan de steel zit en van daaruit verder zien hoe we iets voor elkaar kunnen betekenen.