Skip to main content

We weten allemaal dat goede vakmensen zoals een elektricien, loodgieter, enz. … zeldzaam zijn.

Als je iemand nodig hebt, dan ben je blij:

  1. Dat ze komen
  2. Dat ze afspreken om het werk te aanvaarden en om terug te komen.

Als je dan het langverwacht moment (“vanaf 08 u ’s morgens zijn we er”) niemand ziet om 11u, wat gaat er dan in je om? En wat gebeurt er als communicatie plots stopt?

Nadenken

  • Je begint redenen te zoeken wat er zou fout gegaan zijn.  Heb je onbewust en ongewild iets gezegd dat niet in goede aarde viel?
  • Heeft hij/ zij het te druk?
  • Is er een dringende oproep tussengekomen?

Samengevat: Het vertrouwen in de relatie krijgt een deuk. En laat vertrouwen nu net een heel belangrijk onderdeel zijn in om het even welke relatie en de basis van een goede samenwerking.

We beginnen eigen invullingen te geven of verbanden te leggen die er (waarschijnlijk) helemaal niet zijn. Het rechtzetten van wilde verhalen kost heel wat energie. En dan hebben we nog niet gesproken van alle bijhorende frustraties. Energie die veel beter kan gebruikt worden voor nuttigere dingen. Nochtans is de oplossing gigantisch eenvoudig en het kost slechts een klein beetje tijd:

Informeer jezelf. Een kort berichtje met een klein beetje uitleg en wat de eerstvolgende concrete stap/ afspraak is. En zo kan de energie verder gestroomlijnd en doelgericht lopen.

Had jij al situaties waarin er van alles gebeurde door wilde verhalen? Was was het gevolg?